For mig er det den største luksus, når jeg er på ferie, at have tiden til at læse og fordybe mig i den bog jeg er i gang med. I hverdagen kan det godt være svært at finde tiden til at læsningen og fordybe mig rigtigt i noget, men når jeg har ferie, går jeg i læse-mode.

Desuden kan det hurtigt blive kedeligt at ligge på stranden uden at lave noget, og derfor bruger jeg lidt tid på at finde de helt rigtige bøger op til en afslapningsferie, som helst går til Thailand.

Læs mine anbefalinger til Thailand rejser på min blog.

Snemanden på Koh Tao

Da jeg i sommer var på den thailandske dykker-ø Koh Tao, gik jeg igang med krimien Snemanden af den norske forfatter Jo Nesbø, der netop er blevet filmatiseret. Selvom titlen umiddelbart virker malplaceret til en varm strandferie, er bogen perfekt at have med på ferien.

Den er enormt spændende, tilpas uhyggelig og man sluger den råt. For mig er det vigtigt, at de bøger jeg læser på mine ferier ikke er alt for krævende, og at jeg bliver fanget af dem, så jeg kan koble helt af.

Bogen foregår i Oslo om vinteren, hvor en seriemorder laver snemænd som visitkort, i hans jagt på gifte kvinder med børn. Vi følger de to kriminalbetjente, der skal tage sig af opgaven om at fange ham, hvilket også bliver forviklet af, at den ene kriminalbetjent har et alkoholproblem.

Bogen kan som sagt virke malplaceret til en badeferie i Thailand, sneen og kulden taget i betragtning, men for mig var den perfekt, da den er virkelig spændende, og jeg elsker krimier.

Stieg Larsson på Koh Samui

Den anden boganbefaling er Millenium-triologien af Stieg Larsson; Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden og Luftkasteller der blev sprængt. Disse bøger nåede jeg igennem, da jeg besøgte Koh Samui, Koh Tao og så Koh Pha-Ngan i nævnte rækkefølge. Bøgerne vil jeg betegne som thriller-bøger, der ligesom Snemanden, er ekstremt spændende og nemme at læse.

Derudover er systemkristiske, da de blandt andet handler om, hvordan systemet behandler og umyndiggør de ‘svage’, og hvordan mænd kan bruge deres magt til at gøre kvinder fortræd.

Bøgerne er også filmatiseret, og jeg vil klart anbefale, at man først læser bøgerne. Jeg sagde godt nok tidligere, at det er thriller-bøger, hvilket de også er, men de har også et krimi-element, idet hovedpersonen arbejder på mordsager, så bøgerne har i virkeligheden lidt af det hele.

Christian Jungesen i Bangkok

Den tredje bog jeg vil nævne, er en bog jeg læste, da vi var i Bangkok i de sidste fire dage af vores rundrejse i Thailand og skulle hjem. Her læste jeg Undtagelsen af Christian Jungesen, der, ligesom de to foregående værker, og har et thriller-element. Bogen er centreret omkring en kvinde, der er offer for voksenmobning på hendes arbejde, hvilket desuden er et problem, der bliver talt alt for lidt om.

Hun arbejder på et kontor for folkedrab, og både mellem hende og hendes kollegaer imellem er der spændinger. Nogle begynder at modtage trusler, og på kontoret begynder de at mistænke nogle af de forbrydere, de har beskrevet i deres tekster om folkedrab, men det historien tager en anden drejning…