En af måderne at undgå livsstilsygdomme på, er at spise den rigtige kost. Mange vælger ikke at lægge deres livsstil om, før det er for sent, men tit kan en livsstilsændring også resultere i, at man bliver symptomfri og derfor ikke behøver at tage piller.

En af de simpleste måder at tjekke, om man spiser korrekt på, er ved at dele tallerknen op. Halvdelen af tallerknen skal så fyldes med grøntsager, en kvart med fedtfattigt protein og den sidste kvarte skal fyldes med kulhydrater.

En af de bedste kilder til fedtfattig protein, er hvid fisk. Hvid fisk er nemlig fedtfattig og indeholder mange næringsstoffer, som mange danskere får for lidt af i hverdagen. Vi er nemlig alt for dårlige til at spise fisk, og derfor kunne det være en god udfordring at introducere det som en fast del af familiens repertoire.

Mange danskere er glade for traditionelle danske retter, men desværre er traditionel dansk mad sjældent specielt sundt. En typisk dansk ret vil som regel have for meget fedt og for mange kulhydrater, men disse retter kan dog også omlægges til at være sunde. Så længe man skærer ned på kartoflerne, holder igen med saucen og serverer grønt til, kan danske retter sagtens gøres sundere.

Derudover gør mange den fejl at servere grøntsagerne som de er, hvilket ikke gør dem særligt attraktive. For mange vil et råt eller kogt broccoli være for kedeligt, og man vil derfor forbinde grøntsager med kedelige smage. Hvis man derimod kreere en salat ud af dem, eller bager dem i ovnen med en marinade, vil de smage af meget mere og gå fra at være et kedeligt indslag i retten, til at være et af de mest attraktive indslag ved bordet.

Når man skal omlægge sin kost er det vigtigt at sætte sig ind i de helt rigtige principper at spise efter, og det er også en god idé at tjekke en del hjemmesider for inspiration til sunde retter. Internettet har nemlig gjort det meget nemmere at søge sundere alternativer og at komme i gang med at omlægge sin kost. Læs mere her om sund kost: https://www.alt.dk/sundhed/det-skal-du-spise-for-at-faa-en-sundere-krop